Tjörnstugan

RBU:s fritidsstuga på Tjörn har ett fantastiskt läge vid Ängeviken med äkta skärgårdsanda, såsom närhet till hav och klippor.

 

 

Klicka här för att se en film om Tjörnstugan

Klicka här för att se bilder på Tjörnstugan.

Stugan ligger endast ett 50-tal meter från småbåtshamnen, där det även finns en liten kiosk. Västkustens mest trafikerade farleder för fritidsbåtar går förbi här.

Hundra meter från stugan ligger en vacker liten badvik

Stugan är i två plan med totalt 12 sovplatser varav 6 på bottenvåningen. Stugan är handikappanpassad. I det fullt utrustade köket finns en höj och sänkbar enhet med skåp, spis och diskbänk. Det finns också diskmaskin och microvågsugn. I vardagsrummet finns TV och öppen spis. I direkt anslutning till den rymliga hallen finns ett sovrum med 2 bäddar, varav en är höj och sänkbar, en taklift som går från sovrummet ut i hallen och in i badrummet är också installerad. I det rymliga badrummet finns förutom dusch ett dusch-/skötbord, höj och sänkbart handfat samt specialkonstruerad toalettstol. Där finns även tvättmaskin och torktumlare.

 

Längs med husets solsida finns en stor altan med tillhörande möbler och grill. Tack vare altanens skyddade läge går det att utnyttja den såväl tidig vår som sen höst.

Stugan kan hyras under hela året.
Stugan hyrs i första hand ut till medlemmar i RBU i Göteborg med omnejd. Övriga (ej medlemmar) får hyra om ej intresse finns hos någon medlem. Undantag är sommarsäsongen som sträcker sig från ca v 24-33 (skolsommarlovet), då stugan lottas ut veckovis till RBU:s i Göteborgs med omnejd medlemmar. Resten av året kan man hyra stugan per dygn dock max 10 dygn åt gången. Bokning kan göras tidigast ca 4 månader innan hyrestillfället.

För bokning ring 031-338 99 50 alternativt kan du maila in en förfrågan till goteborg@rbu.se

 

Klicka här för mer information om bokning, priser, datum med mera.

 

Om stugan

Sedan 2005 har hela nedervåningen renoverats (ej köket) och nya möbler har införskaffats, ny öppen spis samt TV och DVD/CD-spelare för regniga dagar. Nya täcken och kuddar till alla sovplatser och nya hallmöbler.
Husets utsida har målats om, vi har byggt ett nytt sophus, ett litet förråd och bytt ut skorstenen. En helt ny altan stod klar 2007.

Till takliften finns en tillsats som förvandlar den till en fyrpunkts-lift om man så önskar, ni som använder lift förstår vad som menas.

En hel del småpyssel har vi också hunnit med. Renovering/översyn av huset kommer att fortsätta.
Det finns alltid massor att göra med ett hus men det krävs inte bara pengar utan också tid och kraft.