×

Vad vill du söka på?

skriv sökord och tryck ENTERRBU Tipsar

På den här sidan tipsar vi om aktiviteter och andra saker som görs av andra än oss, men som nog kan intressera våra medlemmar.Paraidrottsskola höstterminen 2020

Nästa vecka/torsdagen den 17/9 kl 16.30-18 i Pjäshallen/Övre Kaserngården 8 (B-Hallen) drar vi igång Paraidrottsskola höstterminen 2020 – varmt välkomna att delta alla gamla som nya deltagare…

Skickar er härmed Idrottsskolaschemat för hösten 2020, för er att själva anmäla er till & el sprida vidare till någon annan ev intresserad!

Observera nedan rödmarkerad Covid 19 uppmaning!

Schemat visar de satta datumen & ett än så länge icke helt aktivitetsfyllt Paraidrottsskolaschema, Covid 19 avbrottet från i våras hos de våra paraföreningar har lett till att de lite senare än vanligt kommit igång med sin verksamhet och därav inte ännu kunnat svara på om de kan delta el ej – men håll er uppdaterade på vår hemsida och de våra sociala medier efter ett schema som löpande fylls på med paraaktiviteter så fort föreningarna återkopplat.

Ja Covid 19 hägrar fortsatt och vi fortsätter såklart att förhålla oss till alla restriktioner som löpande kommer till oss inom idrotten… så även idrottsskolans alla aktiviteter genomförs enligt konstens alla Covid 19/Corona restriktioner/råd.

Därav att vi under HT 2020 ser att deltagarna mail anmäler sig + de sina medföljande personer till passen än mer noga än innan!

Maila stina@parasportgbg.se el dick@parasportgbg.se någon dag innan det passet ni ämnar delta på skall genomföras & meddela oss då hur många personer från er som kommer = så kan vi tillsammans hålla det mer Covid 19 säkrade max antalet på 50 pers i aktivitet/hallen helt säkert.

Vi lyckades under hela vårterminen genomföra Covid 19 säkra Paraidrottsskola tillfällen för alla de friska/icke riskgrupps deltagare som joinade (vi höll antingen passen utomhus och eller med rejält mke avstånd till varandra inne i hallen samt alla deltagare alltid med tvättade/spritade händer inför och efter passen och spritat material samt anpassade övningar med syfte att undvika att skapa allt för mke kroppskontakt = så tänker vi oss fortsätta… om nu inga andra nya drastiska restriktioner kommer upp framöver dvs).

Personer med några som helst Covid 19 symptom får alltså inte delta på idrottsskolan förrän de tillfrisknat – jätte viktigt att vi alla hjälps åt med att förhålla oss till allt detta ovan skrivna för allas väl och ve; följa gärna parasportens/idrottens alla uppdateringar gällande Covid 19 här:
https://www.parasport.nu/…/Informationmedanledningavcorona…/

Varmt välkomna alla till Pjäshallen/Övre Kaserngården 8 nästa torsdag 17/9 kl. 16,30-18

Idrottsskola HT 20

 


Projekt e-sport – Inbjudan onlinespel och knatte e-kul


Inbjudan till instruktörsutbildning i Nelms metod

På Angered Arena, Göteborg
torsdag den 29 oktober 2020
Träning i vatten för personer med funktionsnedsättning – gratis utbildning
Vill du lära mer om hur du kan använda vatten som för att öka rörelseförmågan och öka sensorisk medvetenhet i vattnet för personer med funktionsvariationer?

Läs mer här Inbjudan till utbildning i Nelms metod Göteborg – oktober 2020


Att Flytta hemifrån- för dig med funktionsnedsättning

Lots för barn och vuxna med en funktionsnedsättning bjuder in till informationsträff om Att Flytta hemifrån- för dig med funktionsnedsättning med planeringsledare inom funktionshinderområdet, 1:e socialsekreterare inom myndighetsutövning, anhörigkonsulent och en fallbeskrivning. Deltagarna kommer få information om vad innebär en bostad med särskild service och vem får möjlighet till detta stöd? Vilket annat stöd finns möjlighet till i en ordinär bostad? Hur går en behovsbedömning till?

Undrar om ni kan hjälpa oss att sprida informationen om Att Flytta hemifrån- för dig med funktionsnedsättning som i höst kommer vara på Topasgatan 13,
tisdag 28 oktober klockan 17-19. Bifogar inbjudan.

På grund av rådande omständigheter är antalet deltagare begränsat.

Inbjudan Flytta hemifrån HT 2020

Med vänliga hälsningar,

Camilla Sandell/Lisa Andrèasson
Utredare
Lots för barn och vuxna med funktionsnedsättning

GÖTEBORGS STAD
Social resursförvaltning, Funktionsstöd
Telefon: 031-367 98 08

lotsforbarn@socialresurs.goteborg.se

Adress: Box 6131 400 60 Göteborgs stad
Besöksadress: Gårdavägen 2


Nytt inkluderande träningskoncept

Välkommen på nytt inkluderande träningskoncept!

Nu lanserar vi på theocrgym ett nytt inkluderande träningskoncept där du som deltagare bestämmer om du vill fokusera på över-, underkropp eller båda delar.

OCRMIX är ett pass för alla oavsett fysisk funktion och träningsbakgrund och du bestämmer själv om du vill göra passet låg-, medel- eller högintensivt.

Vi tränar i grupp men du utför övningarna individuellt under ledning av våra coacher som finns på plats och guidar dig igenom passet för att du ska få ut mesta möjliga av träningen.

Den bästa träningen är den som blir av så ta med dig hela familjen* och träna med oss!

*Barn under 18 år tränar gratis i sällskap med betalande vuxen

När: Måndagar kl 18.15-19.15.
Var: Samling nedanför Café Björngårdsvillan i Slottsskogen
Anmälan: Ladda ner appen theocrgym som finns på appstore och Google play och anmäl dig till OCRMIX.
Max 40 platser.

Vid frågor: felicia@theocrgym.com , therese@theocrgym.com

Varmt välkomna önskar dina coacher
Therése & Felicia
theocrgym

 


Teknikkurs för rullstolsburna i Mölndal

För andra gången i år kommer Studieförbundet Vuxenskolan och Rullegruppen Gbg i samverkan med Folkhälsa i Mölndal erbjuda en gratis teknikkurs för personer som är rullstolsburna eller har behov av rullstol ibland.

Kursen startar 22/10 och gruppen träffas 4 tillfällen. Under kursen tränar du teknik och får tips och verktyg för att lättare hantera sin rullstol.

Bifogat finns ett informationsblad RullstolskursHT20

 


En film från Riksgymnasiet om alternativ kommunikation

En informationsfilm om hur Riksgymnasiet i Göteborg anpassar studierna för elever som använder AKK.

AKK på Riksgymnasiet Göteborg

En informationsfilm om hur Riksgymnasiet i Göteborg anpassar studierna för elever som använder AKK.

Publicerat av Riksgymnasiet Göteborg Måndag 19 december 2016