×

Vad vill du söka på?

skriv sökord och tryck ENTERKonferens Vuxensyskon 26 oktober 9-16

Publicerad: 04-Sep-2018

Bräcke Diakoni bjuder in till konferens om projektet Vuxensyskon, där RBU Göteborg med omnejd är medsökande.

 

Datum: Fredagen 26 oktober, 2018
Plats: Göteborgs stadsmuseum, Norra Hamngatan 12
Tid: Registrering och morgonfika kl 8.15 Program kl 9.00–16.00

Att ha en bror eller syster med funktionsnedsättning eller sjukdom påverkar uppväxten, men även vuxenlivet. Det finns tankar och känslor som inte alltid är så lätta att prata om. Projekt Vuxensyskon vill ändra på det! Dagen fylls av berättelser från syskon själva, föreläsningar och den specialskrivna teaterpjäsen Skuggsyskon!

 

Innehåll
Hur ser kunskapsläget ut? Ritva Gough, forskare från Nationellt kompetenscentrum anhöriga, sätter vuxensyskons villkor i ett historiskt, social-politiskt och internationellt sammanhang.

Frida Blomgren är författare till ”Annorlunda syskon”. Frida var tidigt ute med att synliggöra syskons behov och delar med sig av sina erfarenheter och tankar om syskonskapet.

Östra teatern ger pjäsen Skuggsyskon. Micke, Rebecca och Janne gestaltar sin uppväxt i familjer där det fötts ett annorlunda barn. Kärleken och beskyddarinstinkten var stark. Men även de tabubelagda skuldkänslorna.

Henrik Holmer, manusförfattare till ”Skuggsyskon” beskriver hur det är att se händelser från sitt eget liv på scen och varför han tycker attdet är viktigt att prata om det.

Deltagare i Projekt Vuxensyskon sätter ord på sin oro, ilska, omsorg och ansvar, både i relation till sitt syskon men inte minst till föräldrarna.

Göran Larsson, präst, psykoterapeut och författare hjälper oss att förstå och hantera skammen utifrån syskons perspektiv. ”Skammen var aldrig min”.

 

Vad kostar det?
Konferensen kostar 450 kronor och då ingår lunch och fika.

Anmäl dig
Anmäl dig senast den 19/10 genom att: Klicka här!

Frågor?
Har du frågor är du välkommen att kontakta Rakel Lornér, projektledare Projekt Vuxensyskon 0765-032767, rakel.lorner@brackediakoni.se
www.brackediakoni.se/vuxensyskon

Afterwork!
Direkt efter konferensen finns möjlighet för alla vuxensyskon att mötas på afterwork! Intresserad? Kontakta Rakel senast 19/10 så bokar vi bord på något trevligt ställe. Var och en betalar för sig.

 

Inbjudan som PDF: Vuxensyskon_Inbjudan – Konferens_V3