×

Vad vill du söka på?

skriv sökord och tryck ENTERFörfrågan till medlemmar gällande indragna och nekade hjälpmedel

Publicerad: 15-maj-2018

RBU Bohuslän och Uddevalla arbetar just nu med frågan om hjälpmedelsförskrivning till personer med funktionsnedsättning, främst gällande elrullstolar och drivaggregat (hjälpmotorer).

Inom Västra Götalandsregionen har kriterierna som berättigar till hjälpmedel ändrats de senaste åren och de vet att många personer har fått sina hjälpmedel indragna och/eller nekats hjälpmedel vid ansökan.
Detta får stora konsekvenser och skapar begränsningar för de som drabbas, något de vill synliggöra.

 

De söker nu kontakt med er som drabbats och vore väldigt tacksamma att få komma i kontakt med dig/er, gärna så snart som möjligt då de just nu sammanställer underlag inför kommande kontakt med bl.a. ansvariga politiker.
Syftet med att komma i kontakt med dig som är drabbad av dessa indragningar är att kunna synliggöra hur detta drabbar individer och ge exempel hämtade från verkligheten. Dessa exempel kan anonymiseras och det är helt valfritt att t.ex. gå ut med sitt eget namn.
Det är en styrka för oss i samtal med ansvariga politiker att kunna påvisa hur detta drabbar enskilda individer. Hör därför gärna av dig så hittar vi förutsättningar som passar och känns bra för just dig/er. Vi hoppas du/ni hör av er!

 

Vänligen kontakta Julia via mail julia.svensson@yahoo.se om du drabbats.

 

Om ni har tips på personer som inte är medlemmar i RBU men som är drabbade tar de tacksamt emot tips.