×

Vad vill du söka på?

skriv sökord och tryck ENTERProjektet Ny Resurs utbildar funktionärer

Publicerad: 15-mar-2017
Vi vill integrera personer med funktionsnedsättning i idrottsvärlden Göteborg United Volleybollklubb arbetar med ett projekt att integrera personer med funktionsnedsättning i allmänidrotten som är finansierat av Allmänna Arvsfonden.

Planen är att arbeta aktivt för att engagera och utbilda personer till funktionärer med funktionsnedsättning i vår egen klubb och i andra föreningar.

Många idrotter har idag svårt att hitta tillräckligt med funktionärer till matcher och andra evenemang. Så Göteborg United började fundera på hur man skulle kunna lösa detta och snart föddes idén till projektet.

 

Viktigt med integration

När man är yngre är det mycket fokus på att man skall gå i ”vanlig” skola och integreras, men efter skolan är det som att det släpps helt. Idrottsrörelsen behöver funktionärer och genom det här projektet är hoppet att integrera fler handikappade i föreningslivet och få en viktig funktion i vardagen. Vårt mål är att utbilda 15 personer per tillfälle till funktionärer eller liknande resurs. Göteborg United ser satsningen som en WIN-WIN situation. Idrottsvärlden behöver funktionärer och de rekryterade personerna får viktiga roller i ett trevligt och roligt socialt sammanhang.

Projektledare är Marica Hall som har en lång erfarenhet av idrott på elitnivå som aktiv och funktionär i handikappidrott och funktionär i allmän idrott. Bengt Gustafson och Henrik Samuelsson är medarbetare. Bengt har en bakgrund som professionell volleybollspelare i Italien och Grekland, han gjorde under sin karriär 233 landskamper. Henrik arbetar halvtid i projektet och halvtid som personlig assistent och har också varit aktiv volleybollspelare.

Vill du veta mer hör av dig till oss via mail: info@nyresurs.se

Användbara länkar med mer information:
Utbildning omgång 2Utbildning omgång 3
En film om projektet
Ny Resurs på Facebook
Ny Resurs hemsida